Rybí olej
500 mg
Prémiový olej získávaný z volně žijících ančoviček z čistých vod severských moří. Čím tučnější ryba je, tím větší množství omega-3 má. Omega-3 kyseliny mohou být snadno poškozeny vlivem světla, vzduchu a vlivem vyšších teplot. Správné skladování je nezbytné. Losos, sleď, ančovička, sardinka mají nejvyšší poměry mezi omega-3 a omega-6, až 7:1. Hromadí se v jejich tkáních po konzumaci planktonu nebo řas a využívá se jako účinný doplněk stravy pro udržení pevného zdraví.
Omega 3
z toho 300 mg
Kyselina eikosapentaenová (EPA) a kyselina dokosahexaenová (DHA) jsou nejvýznamnější druhy polynenasycených omega 3 mastných kyselin, které jsou nepostradatelné pro mnoho tělesných funkcí. Konzumace EPA a DHA v populaci se ukazuje jako nedostatečná a proto se doporučuje jejich příjem doplňovat stravou nebo suplementy. DHA je hlavní složkou šedé hmoty, což je zásadní pro správnou funkci mozku a sítnice. Obě DHA a EPA přispívají k normální činnosti srdce udržení zdravé hladiny krevních tuků a krevního tlaku. Příjem omega 3 by se měl pohybovat v rozmezí 250 - 3000 mg. Primárním zdrojem jsou fytoplankton a řasy, které se pak hromadí v rybách, které je konzumují. Nejlepšími zdroji omega 3 jsou olej z krunýřovky krillové, olej z tresčích jater, rybí olej z malých ryb a mořské řasy.